ინფორმაცია თსსა სტუდენტთა მობილობების შესახებ 2021 წლის გაზაფხულის სემესტრში

17 / 11 / 2020

თსსა აკადემიის მიერ, ერასმუს+ პროგრამის ფარგლებში მიღებული,  სტუდენტთა  მობილობების 2020 წ. ახალი დაფინანსების  შესაბამისად, თსსა ზოგიერთმა პარტნიორმა უნივერსიტეტმა გამოთქვა სურვილი გაგრძელდეს სტუდენტთა გაცვლითი პროგრამა პანდემიური სიტუაციის მიუხედავად (თუმცა პანდემიის რეგულაციების გათვალისწინებით და დაცვით).

გთხოვთ იხილოთ  პარტნიორი უნივერსიტეტებია, სადაც ფაკულტეტების მიერ ჩატარებული შერჩევის შედეგად შედგა სტუდენტების ნომინირება, დაიგეგმა მობილობები 2021 წლის გაზაფხულის სემესტრისთვის. პარტნიორი უნივერსიტეტების  მიერ მიღებული საბოლოო გადაწყვეტილების  საფუძველზე, გაზაფხულზე, ერასმუს მობილობით, თსსა სტუდენტები გაემგზავრებიან შემდეგ უნივერსიტეტებში:
  • პარიზის ხელოვნების უმაღლესი სკოლა - Ecole Nationale Supérieure d'Arts de Paris-Cergy (ENSAPC) (სახვითი ხელოვნების   მიმართულება)
  • ლიხტენშტეინის უნივერსიტეტი, ლიხტენშტეინი - University of Lichtenstein, Lichtenstein (არქიტექტურის მიმართულება)
  • სლოვაკეთის, ბრატისლავას სახვითი ხელოვნებისა და დიზაინის აკადემია (ახალი პარტნიორი) - Academy of Fine Arts and Design in Bratislava - AFAD (სახვითი ხელოვნების მიმართულება) და, ასევე სლოვაკი სტუდენტის ერთსემესტრიანი მობილობა თსსა რესტავრაციის მიმართულებაზე.
  • პოლონეთის, შჩეტჩინის ხელოვნების აკადემია  - Art Academy of Szczecin, Poland,  (სახვითი ხელოვნების მიმართულება)
  • სახვითი ხელოვნების აკადემია, გდანსკი, პოლონეთი - Academy of Fine Arts in Gdańsk, (სახვითი ხელოვნების მიმართულება)
  • ვროცლავის ხელოვნებისა და დიზაინის აკადემია, პოლონეთი - Academy of Art and Design in Wroclaw, (სახვითი ხელოვნების მიმართულება)

მომდინარე მობილობები, შემოდგომის სემესტრი, 2020:
ტარტუს გამოყენებით მეცნიერებათა უნივერსიტეტი, ესტონეთი - Pallas University of Applied Sciences, Tartu: თსსა რესტავრაციის მიმართულების  სტუდენტის მობილობა ტარტუში და ესტონელი სტუდენტის მობილობა თსს სახვითი ხელოვნების ფაკულტეტზე.

თსსა არქიტექტურის ფაკულტეტის, ERNST MACH-ის საგრანტო კონკურსის გამარჯვებული სტუდენტების 2-სემესტრიანი მობილობა შედგება ავსტრიაში, გრაცის  FH JOANNEUM გამოყენებით მეცნიერებათა უნივერსიტეტში -  FH JOANNEUM University of Applied Sciences.

სტუდენტის ერთსემესტრიანი მობილობა ჩეხეთის, ოსტრავას უნივერსიტეტიდან - University of Ostrava, Czech Republic, www.osu.eu , ორმხრივი თანამშრომლობის ხელშეკრულების ფარგლებში.

სტუდენტების ერთსემესტრიანი მობილობა თსსა მოდის დიზაინის და ტექსტილის დიზაინის მიმართულებაზე, შვეიცარიის, ჟენევის ხელოვნებისა და დიზინის უნივერსიტეტიდან -  Geneva University of Art and Designორმხრივი თანამშრომლობის ხელშეკრულების ფარგლებში.